Korišćenjem stranica našeg sajta može doći do automatskog čuvanja određenih podataka, kao što su npr. kolačići (cookies). Kolačići su mali tekstualni fajlovi koji se čuvaju na vašem računaru i neophodni su radi bolje funkcionalnosti sajta.

U skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti obavezni smo da vas obavestimo o upotrebi kolačića i da obezbedimo vaš pristanak pre slanja istih. Korišćenjem stranica našeg sajta možete da pristanete na upotrebu kolačića ili da ih blokirate, pri čemu možete umanjiti funkcionalnost sajta.


ŠTA SU KOLAČIĆI?
Kolačići predstavljaju male tekstualne fajlove koji se šalju vašem računaru pri poseti internet stranica. Pri njihovoj ponovnoj poseti, vaš internet pretraživač šalje nazad kolačiće, čime se omogućava da te internet stranice prikažu informacije koje su prilagođene vama.

Kolačići najčešće čuvaju vaše postavke, kao što je na primer odabrani jezik, ali mogu čuvati i druge informacije, kao što su podaci o ličnosti  vaše ime ili e-mail adresa). Ove informacije mogu biti sačuvane samo ako vi to omogućite.


KORIŠĆENJE KOLAČIĆA
Uvek možete izmeniti postavke vašeg internet pretraživača i podesiti sve što je u vezi sa kolačićima. Kolačiće možete ukloniti  ili isključiti njihovu upotrebu u podešavanjima vašeg web pretraživača (Chrome, Internet Explorer, Firefox, Safari i sl.). U tom slučaju, postoji mogućnost da će se time umanjiti funkcionalnost sajta.

Kliknite ovde za više informacija o postavljanju kolačića za pretraživač Chrome.

Kliknite ovde za više informacija o postavljanju kolačića za pretraživač Firefox

Kliknite ovde za više informacija o postavljanju kolačića za pretraživač Internet Explorer

Kliknite ovde za više informacija o postavljanju kolačića za pretraživač Safari.